Jobba som konsult inom ekonomi

På A-Talent Finance har vi en mix av
egenanställda konsulter och underkonsulter.

Den gemensamma nämnaren med att jobba som konsult inom ekonomi är att du får möjlighet att arbeta på en hel rad olika bolag, gå in i nya uppdrag och ta del av utmaningar av olika karaktär.

Du får ta del av en varierad arbetsmarknad som utvecklar dig som person och i din yrkesroll.

Som anställd hos oss får du fler valmöjligheter, en garanterad kompetensresa och möjlighet att ingå i ett stort nätverk av kvalificerade ekonomer.

Det är en trygghet som många ekonomer i olika faser av karriären värdesätter.

Arbeta som konsult med egen verksamhet

Om du är intresserad av att arbeta som konsult genom egen verksamhet hjälper vi dig gärna med tips och råd. Vi blir såklart din första kund! Du som är underkonsult till oss driver din “egen låda” men får alla fördelar med att ingå i vårt stora nätverk.

Genom oss får du själv behålla din frihet samtidigt som du får möjlighet att arbeta med våra framgångsrika kunder, spännande uppdrag och inte minst trevliga kollegor inom bolagsgruppen A-Talent Group.

Hur är det att jobba som konsult?

Att jobba som konsult innebär att vara kunnig inom ett specifikt område och hyras in av företag för att tillhandahålla specialiserade råd, vägledning eller tjänster. Det kan handla om att täcka upp en lucka för en föräldraledighet eller sjukskrivning under en begränsad tid. Företaget i fråga kan även vara i behov av förstärkning under ett pågående projekt.

Erfarenheten av att vara konsult kan variera mycket beroende på uppdrag, specialisering, vilket företag du arbetar på och sist men inte minst dina egna preferenser. Här följer en övergripande lista på hur det kan vara att jobba som konsult.

Variation: Du som konsult får ofta chansen att arbeta med en mängd olika projekt och kunder. Det ger dig möjlighet att ständigt lära dig nya saker och anpassa dig till nya utmaningar.

Nätverkande: Eftersom du ofta växlar mellan olika uppdrag och kunder har du möjlighet att bygga upp ett brett professionellt nätverk.

Valfrihet: Du har ofta större frihet att välja vilka uppdrag du tar dig an, välja vilken tidsperiod du är tillgänglig och bestämma varifrån du arbetar.

Inkomst: Många konsulter kan sätta sina egna priser baserat på expertis, vilket kan leda till högre inkomster jämfört med fast anställda inom liknande roller. Det gäller framförallt om du har en senior profil.

Personlig utveckling: Den ständiga exponeringen för nya utmaningar, branscher och arbetsmetoder kan snabbt utöka dina kunskaper och färdigheter. Du håller dig alert och uppdaterad på nya regler och riktlinjer i olika delar av branschen.

Konsultlivet är precis som alla yrkesvägar fyllt med både belöningar och utmaningar. Att vara konsult inom ekonomi handlar till stor del av att hålla dig uppdaterad om vad som händer i branschen, ta dig an nya utmaningar med tillförsikt och trivas i situationer när din kapacitet sätts på prov. Strävar du efter ett varierande arbetsliv inom ekonomiområdet är det här vägen att gå. Om du vill läsa mer om ämnet har vi även satt ihop en guide som heter Hur är det att jobba som konsult?

Samarbeta med oss

Vi på A-Talent Finance finns här för dig som är, eller vill bli, konsult inom ekonomi. Det gäller oavsett om du önskar vara anställd hos oss eller om du driver ”egen låda”. Har du några frågor eller vill du diskutera ett samarbete? Då är du alltid välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer om våra tjänster.